Arteveldeconcerten

Sinds jaar en dag organiseert het Koninklijk Muziekverbond Oost-Vlaanderen jaarlijks de Arteveldeconcerten. Normaal gezien iedere zondag in de periode van de maand mei tot en met eind september, met enkel een korte onderbreking tijdens de sperperiode van de Gentse Feesten. Omwille van de Corona-pandemie werden de edities van 2020 en 2021 noodgedwongen geannuleerd. Voor dit jaar hebben we er goede hoop op, dat we alsnog Arteveldeconcerten gaan kunnen organiseren vanaf 14 augustus 2022, tot en met 25 september 2022. Een half seizoen dus, maar we maken dat goed door iedere zondag niet één maar twee concerten te voorzien.

We zijn de officiële bevestigingen nog afwachtende maar het ziet er dus naar uit dat 14 korpsen zullen concerteren, met name één om 11:00 uur en één om 13:30 uur. Aangename muziek terwijl u kunt toezien vanop één van onze zitplaatsen, of nog beter door de lokale horeca te steunen vanop één van de terrasjes. En Jacob Van Artevelde, zal – net zoals alle voorgaande jaren – zien dat het goed is!

We wachten momenteel nog alle officiële bevestigingen af. Van zodra die werden ontvangen, zullen alle (aangesloten) korpsen de mogelijkheid krijgen om in te schrijven voor deze Arteveldeconcerten, waarna we hier (en in onze activiteitenkalender) heel graag het programma zullen bekend maken.